Wien maraton 2022 ved Finn Monrad

Fredag morgen den 22. april mødte 11 friske RFM’er op i Ålborg Lufthavn. Turen skulle gå til Wien med mellemlanding i København.

Efter lidt bøvl med automatindtjekning af kufferterne, gik det fint med sikkerhedskontroller med videre. Flyet var 10 minutter forsinket. Efter kort tid i Kastrup steg vi ombord på flyet til Wien. Her faldt festen en smule, for vi skulle flyve med Austrian Airline, hvor mundbind var obligatorisk. Ikke de blå, men papegøjetypen (SSP2) som er knap så åndbare. Endvidere var det svært at få anbragt håndbagagen, da flyet var fyldt med løbere og deres store tasker. Flyet nåede til Wien til tiden, men det gjorde vores kufferter ikke! Kufferterne blev meldt savnet og vi fik hver en toilettaske, der udover tandbørste ol. indeholdt en T-shirt størrelse XXL. Sven påtog sig opgaven med kontakten til Austrian Airline for de manglende kufferter.

I Wien skulle vi med S-tog ind til City. Karsten købte billetter til hele holdet. Vi besluttede at gøre et stop ved Karl Max Halle for at afhente vores numre. Afhentning af startnumre og T-shirt var hurtigt overstået og heldigvis var der ikke meget udstyr at købe i hallen. Vi ville gå ind mod centrum, men der var regnvejr, så vi tog S-toget videre til Praterstern hvor vores hotel skulle være i nærheden. På stationen tog vi vores mundbind af og gik mod udgangen. Fire betjente fik øje på os og vi fik en mindre påtale over de manglende mundbind. Hotel der Wilhelmhof viste sig at være et fint hotel med en god service. Vi havde ikke problemer med at få vores værelser før tiden.

Da vi alle var tørstige og sulten gik vi på jagt efter en cafe. Vi fandt et sted på Prater Strasse hvor vi fik en noget syrlig pilsner, den indeholdte måske noget restrengøringsmiddel eller lignende?

Om aftenen gik vi ind til centrum til restaurant Melker Stiftkeller. En rigtig hyggelig kælderrestaurant med lokale retter og meget højt til loftet.  Jette og Karsten havde bestilt bord. Maden var rigtig god og vi var flere der fik en lækker lammeskank.

Lørdag morgen hilste vi på Maren Lis og Bent ved morgenmaden. De var ankommet til hotellet sent fredag aften, så nu var gruppen fuldtallig. Efter morgenmaden gik vi alle ind til byen. Vores kufferter var dog endnu ikke var ankommet til hotellet og nogle af deltagerne havde løbetøj og sko i disse! Skulle der købes nye sko og løbetøj eller turde de vente på kufferterne?

Vi delte gruppen og jeg fulgtes med den ældre del af denne. Vi så bla. Stefanskirken og Hofburg. Spiste frokost på restaurant Le Boi. Efter frokost havde Sven stadig ikke hørt nyt om de forsvundne kufferter og vi begav os mod hotellet for at få en afklaring. Men så ringede Svens telefon med en meddelelse om at kufferterne var ankommet til hotellet. Vi fik hurtigt kontaktet resten af gruppen og heldigvis i tide, idet de netop havde besluttet sig for at købe tøj og sko. Vi spiste aftensmad på en Italiensk restaurant, således at vi fik dækket vores behov for kulhydrater! Maden måtte dog have lidt hjælp af øl og vin.

Søndag var den store dag. Hel- og halvmaraton. Tidlig morgenmad kl. 6.00, lidt senere for mig der ikke er  A-menneske. Afgang fra hotellet i god tid kl 7.30, da vi havde et stykke at gå til startområdet. Det var fint løbevejr, ingen vind, overskyet og ca. 10 °C. Vi var 10 løbere i alt, Claus til maraton og 9 til halvmaraton. Den fine nat-Tshirt fra Austria Airlines brugte vi som overtrækstrøje.

Klar til afgang med fine natskjorter.

Start og mål var på 2 forskellige lokationer i Wien. Starten ved Donaupark på en lille ”ø” imellem Alte Donau og Donau. Mål ved Rådhuset i Wien. På grund af førnævnte forhold skulle vores poser med overtrækstøj afleveres i bagenden af nogle flyttebiler. Efter den lange gåtur fra hotellet var vores bagagebiler selvfølgelig parkeret længst væk fra startlinjen! Det gik fint med afleveringen, men der var som sædvanlig lange køer ved toiletvognene.

Der var forskellige startgrupper med forskellige starttider. Kl. 9.00 startede de hurtigste maratonløbere og herefter resten med 10 minutters intervaller. Der var ca. 32.000 startere og heraf ca. 22.000 havmaratonløbere. Jeg var i anden startgruppe og selv om der var mange med, havde jeg ikke svært ved at få sat mit tempo, så jeg mistede kun nogle få sekunder på den første kilometer. Vi startede med at løbe over Donau på en bred bro og herefter var der brede veje med rimelig plads de første kilometer. Temperaturen var steget til ca. 12 °C og kun lidt vind, perfekt løbevejr. Ruten gik ind til City, hvor vi fulgte Cityringen til Karlspladsen og Statsoperaen. Jeg valgte ikke at drikke undervejs da temperaturen ikke var højere. Fra Karlspadsen til Schönbruun er der en stigning på 50 m, men det mærkede jeg ikke da den var over flere km.

Fra slottet Schönbruun gik det nedad til målet. Selvom jeg løb hurtigst her, syntes det var den sværeste del på ruten, idet der var sporvognsskinner og kantsten der skulle passeres. Jeg løb i mål på 1 time og 44 minutter. Målområdet var fint organiseret. Der var ca 14 °C , men det var begyndt at blæse, så jeg hentede mit overtrækstøj og gik til vores aftalte mødepunkt ved rådhustrappen som desværre var afspærret. Alternativt blev mødestedet en lille park, hvor Sven og de tre heppere Maren Lis, Kirsten og Grethe sad. De havde fået nogle gode billeder af RFM-løberne.

Efterhånden dukkede der flere RFMer op. Her var dog lidt koldt pga. vinden fra en kommende regnbyge, så vi valgte at vente, med en kold øl, på de sidste løbere på en Cafe overfor målområdet. Her dukkede de sidste løbere op og vi kunne glæde os over at alle havde gennemført løbet med nogle gode tider. Pludselig fik vi forskrækkelse, da der kom et kæmpe tordenbrag. De viste sig heldigvis at være det eneste og vi kunne gå hjem i tørvejr.

Aftenen tilbragte vi på den hyggelige restaurant Greichenbeisl, Wiens ældste restaurant.

Mandag gik med sightseeing i Wien. Hele gruppen var først ved Schönbruun, hvorefter vi opdelte gruppen. Aftensmaden blev indtaget på endnu en hyggelig gammel restaurant, som vi spottede på en U-banestation og som det lykkedes Jette at skaffe bord på denne. Her blev vi underholdt af to musikanter der spillede (lidt for højt) på violin og harmonika.

Sidste frokost i Wien.

Tirsdag var alle på museum Hundertwasser, spiste frokost i byen. Herefter tog vi afsked med Maren Lis og Bent som skulle blive nogle flere dage i Wien. Så med S-tog til lufthavnen og med fly til København, to timers ventetid og så med fly til Ålborg.

Sluttider:

Maraton:          Claus Bugge: 3:58:56

Halvmaraton:    Annette V: 2:09:42, Anette M: 2:18:53, Jette: 2:25:32, Laila: 2:20:54, Jens A: 2:29:18,  Sven: 1:53:20, Karsten: 1:52:47, Bent V: 1:50:08, Finn R: 1:44:07 (gruppevinder 70+).

Tak til alle deltagere for en rigtig hyggelig tur og en særlig tak til Sven for alt bøvlet med kufferterne.

Finn Monrad Rasmussen

 

Forside

Comments are closed.