Vinterløb i Aarhus ved Hans

Vinterløbene i Aarhus

Aarhus Motion har i mange år afholdt Vinterløb – det er 4 løb startende forskellige steder i byen: Ceres Park – Scandinavian Congres Center – Hermanns (i Tivoli Friheden) og Brabrand – i forskellig rækkefølge. Løbene er placeret med 2-3 ugers mellem-rum, det første i slutningen af januar.

I gamle dage , dvs før 2000, deltog vi mange fra klubben. Så syntes flere, at det var rimeligt dyrt for at løbe 10 km, og så var det næsten slut med den fornøjelse. Enkelte seje har dog genoptaget traditionen. Sidste år deltog jeg i alle løb – i år har Bent Vinther og jeg været til 3 af dem: Ceres Park – SCC og på søndag Brabrand.

(Rigtig nok 10 km på 53.21, red. )

Ceres Park er det sjoveste, da det går ned langs vandet og op igen i en rundstrækning – dvs der er lidt bakker – i år også en kold vind – og så kan der være ganske glat i skoven. Løbet slutter med en halv omgang på stadion, hvor man endelig kan strække ud og føle sig som vinder.

SCC er spøjst, da målet er inde i centret. Ellers er ruten ret flad – langs åen til Brabrand Sø og retur – i år med pæn modvind derudad. 

Brabrand er også et fladt løb, langs med og rundt om søen – og så en lille stigning til mål.

Generelt er løbene gode – ingen bad – men alt andet fungerer fint: nummer udlevering, aflevering af bagage, skiltning osv. Der er mange deltagere på de forskellige ruter:10 og 5 km (Brabrand også 15 km) – ja op mod 1400 – For fanatikere er der trail muligheder med trapper osv.

Så alt i alt er det en sjov måde at holde sig i gang på vinteren over. Prisen er lidt irriterende: ca 170 kr. pr. løb –ved samlet tilmelding til alle løb er der rabat + en trøje.

Både i år og sidste år var der ikke vejr problemer. Det har dog været vintervejr nogle gange tidligere – så er det ikke lige sjovt !! Næste vinter kunne flere fra klubben komme ud og være med !!!

Hans

Forside

Comments are closed.