Riga halvmaraton ved Hans

Riga Marathon 20. maj 2018

Mine døtre var sidste efterårsferie i Riga—en by, de synes var rigtig fin.

Jeg fandt ud af, at der var marathon i Riga, og at det var 100 året for Letlands selvstændighed—følgelig var der ikke noget at betænke sig på, og jeg tilmeldte mig allerede i slutningen af marts.

Jeg kom til Riga via Kbh onsdag 16.maj og havde nogle dage til at se byen m.m. — det er en spændende by. For de der går op i mad, nåede jeg en lettisk, en georgisk, en ammensk og en japansk restuarant. Selve den gamle bydel er ikke stor; byen er præget af Hanse tiden som andre Østersø byer — og så er der mange huse i den stil, vi kalder jugend–art nouveau, d.v.s. fra 1880 -1920.

Løbet. Jeg havde valgt halv marathon; men der var ruter for enhver smag: hel marathon, familieløb, 5 km, 10 km o.s.v. -så meget, at da jeg hen på eftermiddagen gik ind mod byen (jeg boede på hotel ca. 2 km fra starten) var der stadig løbere på vejen – der startede løb indtil 14:30.

Starten på halv marathon gik 08:30 – tidligt men så kunne man få det overstået, inden det blev rigtig varmt — af forskellige årsager fik jeg ikke morgenmad på hotellet, og toiletkøen gjorde, at jeg netop nåede i startboksen 2 min. før starten. Der var kraftig trængsel i begyndelsen, så det var svært at komme frem. Løbere med forventet tid 01:50 – 02:30 startede i én gruppe –ikke optimale betingelser.

Ruten. Først nogle svinkeærinder igennem den gamle by – så lidt udenfor centrum og tilbage over en af broerne over floden – rundt på den anden side af floden inden vi kom over en anden bro, og så var der 2 km til målet. Dette lå øvrigt lige ved Riga Pils, d.v.s. borg, nu præsidentpaladset. Ruten var ikke specielt bakket – over den lange bro var der dog stigning og modvind, ligesom de brosten-strækninger, der var i Altstadt, krævede opmærksomhed. Det var varmt, men ikke sveddryppende varmt.

Jeg kom i mål på 02:02:10 – lidt langsommere end forventet; men da jeg løb den sidste km på 05:11, må det være trængslen i starten, der sinkede mig. Start- og mål-området var placeret langs floden og var fint arrangeret—med telte til de forskellige firmahold. Et rigtig fint løb med ikke vanvittig man-ge deltager – men en spændende rute. De skrev, at der var deltagere fra 70 lande – det skal nok passe!! Hans Jørgensen

Løbsbeskrivelser

Comments are closed.