Fastelavnsmarathon

Som det sikkert er de fleste bekendt, blev Marathonruten i Randers aflyst pga glat føre på ruten(?!)

Det var en stor skuffelse for mange, ikke mindst for de mange, der havde trænet til og planlagt netop det løb til at blive deres Ultra-debut.

Heldigvis er der i den slags situationer en masse ildsjæle, der straks springer til og der gik da heller ikke mange minutter inden DoUrun.dk flød med ytringer vedr. aflysningen og alternative løb (alt lige fra marathon til 6 timers løb).

Et af disse Canonball arrangementer var “Bygholm Erstatningsmarathon” i Horsens. Her gav Stephan marathontosserne mulighed for at løbe marathon både lørdag og søndag.

Lørdag var drog Claus Poulsen & Jesper Elfving til Horsens og repræsenterede RFM. Ruten gik rundt om Bygholm Sø og bestod af en prolog efterfulgt af 5 omgang om søen. Ruten var meget kuperet
og en strid blæst gjorde især den første halvdel af runden meget hård. Heldigvis var der en flot udsigt til søen hele vejen rundt og forårssolen kiggede også frem det meste af dagen (faktisk så meget, at det virkede “for varmt” ovre i læsiden)
Claus & Jesper
Som sædvanlig var det et meget velassorteret deport med stort set alt fra vand, cola, the, energigél, rosiner, chips, slik, chokolade m.m så det var bare om at slå til 😉

Begge gennemført (selvfølgelig) i 3.42 (Jesper) og 4.08 (Claus).

Søndag var RFM igen repræsenteret af 2 mand, denne gang Bent Andreasen og Jesper Elfving. Her var knapt så mange deltagere, det blæste en smule mere, solen var lidt mere fedte med varme, til gengæld føltes bakkerne dobblet så høje – så det går vel på en eller anden måde lige op 😉
Jesper løb 3.45 og Bent kom ind lige under 4 timer (har i skrivend stund ikke den præcise tid)

Bent & Jesper


Til alle jer der endnu ikke har prøvet et af disse små marathonløb, er der kun én ting at sige PRØV DET!

Det er rigtig hyggelig og stemningen meget mere afslappet end ved de store og til tider stressende bymarathons.  Alle snakker med alle og man har god tid både før efter og ikke mindst under løbet til at tage hensyn til hinanden. Løbene kan gøres for rimelig penge og dette til trods mangler det intet, mange af dem tilbyder medalje og diplom, nogle andre tilbyder selv-udprint af diplom fra hjemmeside (men det er der jo efterhånden også mange af de store der kun gør).

Der er for det meste også adgang til bad & omklædning, ved mange er det sociale vigtigere end tiden.

Så for at punktere myten om lukkede løb for en lille kreds af ultra-tosser, synes jeg da, at I skulle smide hæmningerne og prøve at deltage.

Prøv at spørge nogle af dem der løber med og få lidt mere baggrundsviden. I bund og grund et det bare ildsjæle der gerne vil dele ud af deres egen passion for det vi alle elsker : at løbe !!

Comments are closed.