Amsterdam marathon

Alene mand fra klubben drog jeg afsted til Amsterdam for at repræsentere Freja Motion i det store udland! Jeg havde dog min kone med som supporter, og nu da vi var afsted, lavede vi en fin efterårstur ud af det med nogle dage i byen.

På marathondagen var vejret næsten perfekt med 14-17 graders varme, kun en lille smule vind, og indimellem lidt sol.

Vi var ca 7000 løbere der skulle ud på marathonruten og starten gik fra det store Stadion, hvor der var mange mennesker på tilskuerpladserne.

Jeg fik desværre et halvdårligt løb. Allerede ved 10 km var jeg lidt utilpas med rummel i maven og alt for meget sved. Ved 20 km var jeg næsten ved at dø af tørst og glædede mig som en vanvittig til væskeposten ved 25 km. Men lige netop den post havde de flyttet 1 km længere frem, så det var ren nedtur at skulle løbe endnu en km for at få vand.

Jeg løb med klubtrøjen, hvor der jo står Randers Freja Motion på ryggen. Jeg blev flere gange passeret af en dansker om klappede mig på skulderen og sagde: Kom så Randers!

Efter væskeposten ved 26 km var jeg stadig dårlig tilpas og overvejede stærkt at stå af, men besluttede mig til at gennemføre uanset. Jeg skulle jo alligevel tilbage til målområdet ved Stadion for at hente mine ting. Men det blev en sur tur, hvor jeg skiftevis gik og småløb, indtil jeg omsider nåede i mål. Tiden blev 4 timer og 13 minutter.

Ellers kan Amsterdam Marathon absolut anbefales. Det hele var supergodt arrangeret. Og selve ruten var smuk og afvekslende gennem det centrale Amsterdam kombineret med en lang tur ud på landet langs med Amstelfloden.

Vi deltog i Marathon Travels sejrsfest om aftenen sammen med ca 50 andre danske løbere. Det blev en skæg og hyggelig aften, med masser af nørdet snak om løb og tider og træning….

Flemming Kloster Poulsen

Comments are closed.