Hans Aabenraa Bjergmaraton

Hans deltog i Bjergmarathon Aabenraa, den 19.juni.

I flere år har jeg haft lyst til at prøve dette løb – garvede løbere har sagt, at det var strengt og mega bakket. Så slemt kunne det dog ikke være, tænkte jeg !

Da ingen fra RFM ville med, tog Birgitte og jeg af sted fredag med overnatning på Hotel Aabenraa – så jeg var klar til halv-marathon næste dag.

Løbet er et stjerneløb med 4 sløjfer for marathon og 2 for halvmarathon (syd og nord) med passage over Stortorvet, hvor der også var start/mål. Det var flot vejr, allerede ved starten kl. 10.00 (marathon) var det varmt. Halvmarathon gik i gang kl.10.35 – og sammen med 409 andre opsatte løbere gik det af sted.

Jeg kendte ikke ruten og var lidt bange for ”bjergene”, holdt derfor igen i starten. Efter 3-5 km gennem det sydlige Aabenraa kom vi ud i skov med den første bakke(bjerg) – ca. 1,5 km opad – en bakke, der trak tænder ud – men det gik jo nedad igen, og så var der fladt til Stortorvet.

Så resterede nordruten med de sidste 10 km – her ventede den ”økologiske bakkespurt”, Herupvej med ca. 60 m stigning på 45o m – den var stejl, den stejleste, jeg har løbet opad. Her kom jeg op i fin stil (efter egen mening). Nu var det ved at blive rigtig varmt—efter bakken var der så lidt op og ned inden det gik nedad Herupvej igen— så stejlt, at man måtte holde igen for ikke at stå på snuden. Derefter 2 lette km gennem byen og den sidste spurt mod mål (spurten fik nær en brat ende i form af 2 brede mødre med vogne) – i mål kom jeg dog i fin fart.

Min tid blev 01:57:45, nr. 187 af 409 deltagere, bakkespurten 02:56, nr. 111 af 409 deltagere.

(Hans blev selvfølgelig nr. ét i aldersgruppen: men kigger man på gruppen 60 – 69, slog Hans her 22 ud af 24, og kun én fra denne gruppe slog Hans i bakkespurten. Hans fylder snart 75 år, denne parentes skyldes redaktionen uden aftale med Hans).

Det er et sjovt og godt arrangeret løb. Omklædning ca. 900 m fra start.

Løbet er gratis for 65+ deltagere. Aabenraa kommune betaler.

Distancer: hel-/halv/parmarathon/10km.

Marathon blev vundet i tiden 02:46:47, nr. 2 løb på 03:12:55

Forside

Comments are closed.