Halv Marathon på Læsø ved Rita

Så blev det igen til et HM. Denne gang var det et Ø løb, nemlig Læsø HM.

Datoen var d.12. okt., og det var min fødselsdag. Hvad er så bedre end at gøre, hvad man gerne vil, nemlig at LØBE et HM.

Stig og jeg kørte mod Frederikshavn, hvorfra der var afgang. Ca. 200 var mødt op for at tage af sted kl. 7:50. Start numre blev udleveret på færgen, og oppakningen lod man blive i en trailer, som blev kørt til Strandgården, hvor målet var.

Ca. 10 min før ankomst samledes vi på bildækket, og der var (høj) musik, og stemningen og forventningerne var ligeså. Færgen kom i havn, broklappen gik ned, og fløjten lød, SÅ gik starten.

De ombordværende medpassager stod ved bilerne, klappede og optog billeder og video. Ud løb vi, og de første 3 km var langs stranden. Der var forskelligt underlag på ruten: Skovstier, asfalt, plovfuger og græs, og vi skulle under og over indhegninger. Vi sluttede igen med 3 km strand med rullesten, strandgræs og sand.

Vel ankommet til målet efter 2 t og 13 min kom medaljen om halsen. Så var der stor frokost buffet efter et velfortjent bad (vi var nogle, der fik varmt vand!). Udover de 21 km var der også 35 og 65 km. Der var afsat ca 9 timer.

Nogle havde valgt at komme fredag- søndag. De, som løb 65 km, kunne jo ikke nå at komme med den sidste færge hjem (18:40), så en lille overnatning var velfortjent. Stig og jeg tog ø bussen (gratis) næsten ud til Læsø salt; men vi skulle gå ca. 3 km fra bussen. Vi nåede dog at komme med bussen til færgen og derefter hjem igen godt trætte.

Flot rute og velorganiseret tur – kan varmt anbefales. Der var god og flot dækning af Læsø avis.

Næste år bliver det d. 19. sept. da det er lidt lysere om aftenen. Jeg tror, der bliver rift om pladserne. Der åbnes for salg d. 1. jan. 2020

Forside

Comments are closed.