Halv Marathon Aalborg den 4. nov. 18 ved Bent V

Halv Marathon Aalborg den 4. nov. 18

Jeg havde ikke løbet halvmarathon siden foråret 2017 grundet operation i knæ, så jeg var noget spændt på dette løb. Min løbemakker, John, tidligere kollega, havde også haft en længere pause pga skade – vi havde trænet en del sammen mod dette halvmarathon, og nu var vi klar. Først efter tilmeldingen opdagede jeg, at tidspunktet var uheldigt i forhold til klubfesten, der lå aftenen før.

Vejret var super, ca 10 grader med en del sol og let til frisk vind. Vi mødte i god tid i KFUM Hallen i Hasseris. Der var vejvisere, masser af toiletter og gode omklædningsforhold. Vi startede godt 300 løbere bag hallen efter 12 min opvarmning. Først et par sløjfer i villakvarteret og dernæst ud på de store vidder, tæt på Limfjorden. Med kraftig vind er det ingen spøg (det har jeg prøvet for år tilbage); men denne gang var det herligt – kun let til frisk vind.

Der er mange lige stræk, så ruten kan virke lidt kedelig; men der løb jo mange foran mig, så jeg ikke kunne se så langt. Jeg fandt som sædvanligt en køn pige at løbe efter; men efter 8 km gik hun desværre lidt ned i fart – øv – den kønne figur faldt bagud. Jeg løb i en gruppe et lang stykke, hvor vi holdt en ret konstant fart de første 15 km. Så drejede vejen 90 grader, og vi løb ind i modvind de sidste 6 km. Samtidigt var benene lidt brugte, så km-tiden skred efterhånden over de 5 min, men hjem kom vi uden de store problemer. Her var der energidrik, frugter og den berømte suppe – uhm.

Min tid endte på 1.43.59, og det var bedre end forventet. Vi har den gode vane i klubben at runde ned, altså 1.43. John, der er et par år ældre end mig, kom ind i tiden 1.50, også over forventning. På vejen hjem var vi vældig tilfredse med de gamle krogede ben, og vi snakkede om at løbe halv-marathon en eller to gange i 2019. Nu er vi med igen.

Det har været en lang genoptræning fra jul til sent efterår, og Peder ville nok sige pjat – jeg kunne da have løbet med på halvmarathon i Århus i foråret. Måske men jeg turde jo ikke tage chancen – hellere for lang end for kort genoptræning. Jeg har dog deltaget i et par kortere løb i forår og sommer.

Jeg ville egentlig gerne anbefale dette løb, men det ville være upassende, da det altid vil kollidere med vores klubfest. Næste år skal jeg med til klubfest. Bent V.

Forside

Comments are closed.