Grethe Hauge Rasmussen deltog i Førstehjælpskursus

Den 30. november blev der afholdt førstehjælpskursus for RFM i Fritidscenteret.

Der var tilmeldt 16 deltagere, hvoraf nogle tidligere havde deltaget i et førstehjælpskursus. Kurset var opdelt i grundlæggende teori og førstehjælp i praksis. I den grundlæggende teori blev der bl.a. talt om, hvad man kan gøre for at afværge en ulykke, hvordan man kan hjælpe hvis ulykken er sket, og hvad der er nødvendigt når hjælp skal tilkaldes.

Vi fik udleveret bogen ”Lær Førstehjælp” – som vi studerede flittigt hjemme. Der blev gennemgået nogle Apps, som man med fordel kunne installere på sin mobiltelefon.

Efter en kort pause fik alle mulighed for at afprøve hjertelungeredning på diverse dukker. Det er meget hårdere end man forestiller sig, så vi kunne godt forstå anbefalingen om at skifte førstehjælper hvert andet minut. Trods ihærdige forsøg lykkedes det ikke for nogen at få liv i dukkerne. Det var overraskende, at hjertelungeteknikken også bruges sammen med en hjertestarter.

Vi blev også vist, hvordan man placerer personer i aflåst sideleje, og til slut var der en kort gennemgang af en hjertestarter. For mit vedkommende har jeg aldrig deltaget i et førstehjælpskursus før. Jeg synes at det var meget lærerrigt, og hvis uheldet er ude, har jeg også fået mere mod på at træde hjælpende til og vil da tænke tilbage på øvelserne, der blev afholdt i lokalet.

Hvis du ikke allerede har deltaget i et førstehjælpskursus, så kan jeg anbefale dig at springe på næste gang, det bliver tilbudt.

PS.: Det lykkedes ikke for instruktøren Peter at lære Kurt, at det hedder 1-1-2 og ikke 112 (hundredeogtolv).

Forside

Comments are closed.