Danske Veteranmesterskaber

Danske Veteranmesterskaber på Langvang Atletikstadion 29. og 30. august 2015

Der er i weekenden afholdt danske veteranmesterskaber i atletik på Langvang Atletikstadion.
For første gang i mange år deltog Randers Freja Motion ved disse mesterskaber. Det blev en stor succes for klubben.
Især én mand tiltrak sig opmærksomhed, nemlig stævnets ældste deltager, 87-årige Preben Paarup, der løb 5000 meter for Randers Freja Motion.
Målet med løbet var, foruden at blive dansk mester, at sætte dansk rekord for aldersklassen 85-89 år, hvilket vi fandt meget realistisk.
I foråret løb Preben Fladbroløbets kuperede 5,6 km på ca. 40 minutter. Da den danske rekord på 5000 meter på bane var 41,18 burde være en smal sag, at forbedre den. Det sværest var faktisk, at få Preben overbevist om, at skulle gøre forsøget. Preben var bange for at komme til at agere pauseklovn, da han jo var langt den ældste deltager og selvfølgelig ville blive overhalet med nogle omgange af langt yngre deltagere. Næstyngste var 75 år, altså 12 år yngre end Preben.

Det lykkedes endelig, at få ham overbevist om at han skulle stille op.
Vi lagde en taktik, der gik ud på at han skulle løbe hver omgang a 400 meter på 3 minutter. Det ville give en sluttid på 37.30, altså en klækkelig forbedring af den gamle rekord. Men allerede efter 2 omgange var han næsten 1 minut foran dette tidsskema. Over de næste omgange blev forspringet bare større og større og på intet tidspunkt var omgangs tiderne over 3 minutter.
Preben blev på ingen måder pauseklovn, tværtimod. Han modtog stævnets største bifald, da han i fin stil kom i mål i tiden 34,52., altså en klækkelig rekordforbedring med over 6 minutter, nærmest uhørt. Det var i øvrigt over 20 år siden Preben sidst løb på bane.
Preben var ikke den eneste, der stillede op for klubben. Ud over Prebens guldmedalje blev det til 2 sølvmedaljer og 1 bronzemedalje
En ene sølvmedalje gik til Leif Rasmussen, der løb 5000 meter i klassen 70-74 år i tiden 22.44. Heller ikke dårligt af en 70-årig.
Klaus Geisler, der deltog i klassen 40-44 år vandt de to sidste medaljer, idet han blev nr. 2 i 1500 meter med tiden 4,58 og nr. 3 på 5000 meter med tiden 18.20.
I klassen 60-64 var Karsten Mathiesen med på 5000 meter. Det var første gang han deltog i et bane løb. Han blev nr. 4 i tiden 26.34. Altså en flot debut.
Endelig gik klubben glip af yderligere en sikker sølvmedalje, som skyldes en dommerfejl. Shibhu Kameto, der har etiopiske rødder, løb 5000 meter for gruppen 30-34 år, fik forkerte oplysninger af dommerne, der ringede for sidste omgang en omgang for tidlig. Derfor kom Shibhu kun til at løbe 11½ omgang. På det tidspunkt var han på en klar 2. plads. Efterfølgende finder dommerne ud af, at han løb en omgang for lidt og diskvalificerer ham. Det virker helt urimelig, når det ikke var hans skyld.
Trods denne skuffelse blev klubbens deltagelse en stor succes.

Forside

Comments are closed.