Arne på toppen af Kilimanjaro

Vi var en gruppe fra Kipling Travel A/S, som ville forsøge at nå toppen på Afrika´s højeste bjerg. Det højeste punkt er Uhuru Peak 5895m. Undervejs passerer man 2 andre toppe Stella Point 5756m og Gilman´s Point 5685m.

Jeg havde forberedt mig godt hjemmefra, så jeg følte mig klar til den store udfordring. Det var da hårdt at nå toppen. Især topnatten var hård. Men jeg havde det heldigvis godt under hele turen og mærkede ikke noget til højdesyge. Det var en kæmpe oplevelse at stå på toppen af Uhuru Peak og se solen stå op.

Ruten, vi havde valgt, er Lemosho-Shira ruten, som er den længste (ca. 100 km) men også en meget smuk rute, hvor man vandrer igennem en smuk regnskov. Her så vi aber. Den lange 7 dages rute betyder også en bedre akklimatisering undervejs og dermed også mindre risiko for højdesyge.

Jeg er da lidt stolt over, at jeg gennemførte. Især også fordi jeg var den klart ældste på holdet. De andre i gruppen var i alderen fra 20 til 55 år. Så selv i min alder kan det godt lade gøre at nå toppen, hvis man er godt forberedt hjemmefra. Jeg kan tilføje, at alle i gruppen kom til toppen.

Arne Larsen på toppen af Afrika

Forside

Comments are closed.